Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farszem staropolskim z rodzynkami
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37236
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2533
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 166
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 200
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1563
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37236
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2533
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 166
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 200
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1563
Składniki
Tuszkę kurczaka i podroby opłukałam
Podroby posiekałam dodałam do nich rodzynki i całość doprawiłam solą i pieprzem i garścią posiekanej natki pietruszki. Nadzienie włożyłam do kurczaka, otwory spięłam wykałaczkami a nóżki i skrzydełka związałam nićmi.
Formę wysmarowałam tłuszczem, ułożyłam warstwę obranych i pokrojonych w plastry warzyw i na nich ułozyłam kurczaka. Kurczaka dodatkowo polałam sosem sojowym i położyłam na nim gałązki rozmarynu. Formę przykryłam drugą. Najlepsze jest do tego naczynie żaroodporne z pokrywą, dobry też jest rękaw. Kurczak będzie soczysty.
Kurczaka piekłam w sumie 1,5 godziny w 180 stopniach. Pierwsza godzinę pod przykryciem, druga bez. Uwaga -fioletowa marchewka barwi jak burak :)
Z kurczaka można zrobić Świąteczne danie. Smacznego :)