Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Z mostka usunąłem kości. Płat mięsa naciąłem tak, aby powstała duża kieszeń. Mięso umyłem, osuszyłem, posoliłem, natarłem przyprawą. Bułki pokroiłem w kostkę, zalałem mlekiem oraz rozkłóconymi jajkami. Cebulę i boczek drobno pokroiłem, obsmażyłem na oleju. Wymieszałem z rozmoczoną bułką. Całość doprawiłem solą i pieprzem, posypałem posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszałem. Farszem wypełniłem kieszeń. Otwór zszyłem nicią. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem olejem, piekłem około 2 godziny w temperaturze 200 stopni C, polewając ciepłą wodą oraz powstającym sosem.