Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13078
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13078
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
Z mostka usunąłem kości. Płat mięsa naciąłem tak, aby powstała duża kieszeń. Mięso umyłem, osuszyłem, posoliłem, natarłem przyprawą. Bułki pokroiłem w kostkę, zalałem mlekiem oraz rozkłóconymi jajkami. Cebulę i boczek drobno pokroiłem, obsmażyłem na oleju. Wymieszałem z rozmoczoną bułką. Całość doprawiłem solą i pieprzem, posypałem posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszałem. Farszem wypełniłem kieszeń. Otwór zszyłem nicią. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem olejem, piekłem około 2 godziny w temperaturze 200 stopni C, polewając ciepłą wodą oraz powstającym sosem.