Do góry

Dania główne Przepis na:

Faworki z kurczaka i boczku

Faworki z kurczaka i boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 8141

odmiana dla typowego kotleta z piersi kurczaka

Składniki

  • filet z piersi kurczaka 2 szt
  • boczek wędzony chudy
  • sól, pieprz, czosnek
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić w poprzek na plastry, przyprawić wg uznania, odstawić do lodówki,
    2. boczek pokroić w plastry, w plastrach mięsa i boczku zrobić nacięcia, na mięso położyć boczek a następnie jeden koniec przełożyć przez otwór (tak jak przy faworkach),
    3. jajko rozbić, posolić, kotlety moczyć w jajku, następnie obtoczyć w bułce, smażyć na złoto na oleju,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń