Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne. Można podawac w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem szynki i zielonego groszku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17268
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 72
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 165
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 176
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17268
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 445
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 72
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 165
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 176
Składniki
Masło i 150g śmietany zagotowac w rondelku. Zmniejszyc temperaturę i gotując przez kilka minut, zagęścic.
W tym czasie ugotowac makaron al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odlac, ponownie umieścic w garnku, zalac sosem śmietanowym. Wymieszac za pomocą 2 widelców.
Resztę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową dodac do makaronu, doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac, podgrzac.
Wyłożyc makaron na półmisek udekorowac natką pietruszki lub oliwkami, posypac żółtym serem. Smacznego.