Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne. Można podawac w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem szynki i zielonego groszku.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326885
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Składniki
Masło i 150g śmietany zagotowac w rondelku. Zmniejszyc temperaturę i gotując przez kilka minut, zagęścic.
W tym czasie ugotowac makaron al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odlac, ponownie umieścic w garnku, zalac sosem śmietanowym. Wymieszac za pomocą 2 widelców.
Resztę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową dodac do makaronu, doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac, podgrzac.
Wyłożyc makaron na półmisek udekorowac natką pietruszki lub oliwkami, posypac żółtym serem. Smacznego.