Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne. Można podawac w wersji wegetariańskiej lub z dodatkiem szynki i zielonego groszku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Masło i 150g śmietany zagotowac w rondelku. Zmniejszyc temperaturę i gotując przez kilka minut, zagęścic.
W tym czasie ugotowac makaron al dente w osolonej wodzie z oliwą. Odlac, ponownie umieścic w garnku, zalac sosem śmietanowym. Wymieszac za pomocą 2 widelców.
Resztę śmietany, parmezan i gałkę muszkatałową dodac do makaronu, doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac, podgrzac.
Wyłożyc makaron na półmisek udekorowac natką pietruszki lub oliwkami, posypac żółtym serem. Smacznego.