Do góry

Dania główne Przepis na:

Fileciki pod pierzynką Jalapeno

Fileciki pod pierzynką Jalapeno

Autor:

Przepisów i artykułów: 698 Ocena: 6758

Dodano:

Odsłon: 662

Jalapeno to małe papryczki o smaku ostrym, nie każdy lubi ze względu na ostry smak ale jak użyjemy gotowego sosu i połączymy z mięsem, wyjdzie nam pyszne danie .

Składniki

  • • 2 filety z kurczaka
  • • 20 dag sera mozzarelli
  • • Trochę boczku wędzonego
  • • Sos Jalapeno
  • • 1 Serek śmietankowy
  • • 15 dag sera żółtego
  • • 2 łyżki śmietany 36%
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fileciki pod pierzynką Jalapeno

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na duże kawałki.

  2. 2. Następnie nacinamy w każdy kawałek mięsa tak jak widać na zdjęciu.

  3. 3. Układamy na przemian po paseczku małym boczku oraz sera mozzarella.

  4. 4. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.

  7. 7. Robimy sos: ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  8. 8. Dodajemy serek śmietankowy.

  9. 9. 5 łyżek sosu Jalapeno

  10. 10. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  11. 11. Dodajemy śmietanę.

  12. 12. Wszystko dokładanie mieszamy.

  13. 13. Wyjmujemy mięso z piekarnika i nakładamy sos i jeszcze zapiekamy 10 minut w 180˚C.

  14. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń