Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-07-2023
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5546
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7749
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5317
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5546
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7749
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5317
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą z kurczaka, następnie każdy kawałek mięsa owijam boczkiem i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na większej patelni. 3. Szparagi kroję na mniejsze kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do cebuli, podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, sól, wlewam sos sojowy, dodaję posiekany drobno koperek oraz śmietanę, chwilkę gotuję.
4. Sos łączę wcześniej upieczonym mięsem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.