Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-07-2023
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1285
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 509
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1285
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 509
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą z kurczaka, następnie każdy kawałek mięsa owijam boczkiem i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na większej patelni. 3. Szparagi kroję na mniejsze kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do cebuli, podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, sól, wlewam sos sojowy, dodaję posiekany drobno koperek oraz śmietanę, chwilkę gotuję.
4. Sos łączę wcześniej upieczonym mięsem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.