Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-07-2023
Tak dobrego dania jeszcze nie jedliście, Goście prosili o dokładkę. Delikatne mięso z dodatkiem szparag oraz wędzonego boczku, który sprawia, że potrawa jest smaczna i aromatyczna.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4580
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12360
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5680
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7029
Składniki
1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, doprawiam solą oraz przyprawą z kurczaka, następnie każdy kawałek mięsa owijam boczkiem i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju na większej patelni. 3. Szparagi kroję na mniejsze kawałki usuwając twarde części. Szparagi dodaję do cebuli, podlewam jedną szklanką wody, gotuję około 10 minut. Następnie wsypuję kurkumę, curry, chili, sól, wlewam sos sojowy, dodaję posiekany drobno koperek oraz śmietanę, chwilkę gotuję.
4. Sos łączę wcześniej upieczonym mięsem. 5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 6. Smacznego.