Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy faszerowany serem.

Filet drobiowy faszerowany serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1626 Ocena: 23595

Dodano:

Odsłon: 603

Faszerowany żółtym serem filet drobiowy podany z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

Składniki

  • filet z kurczaka cały 2 szt.
  • żółty ser starty 8 łyżek
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • jajka kurze 4 szt.
  • mąka pszenna
  • Bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • marynowane ostre papryczki cherry
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Filet drobiowy faszerowany serem.

Przygotowanie

  1. Wymyte, osuszone filety z kurczaka dzielimy na połówki, tak żeby były dwa kawałki z całego fileta. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, robimy w każdym kawałku kieszeń i napełniamy ją startym, żółtym serem, po 2-3 łyżki startego sera.

  2. Napełnione serem filety zabezpieczamy wykałaczkami.

  3. Panierujemy każdy w jajku, mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron do miękkości mięsa.

  4. Usmażone podajemy z ostrymi papryczkami cherry i chlebem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń