Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna forma podania kurczaka. U nas chętnie zjadana przez dzieciaki z dodatkiem ryżu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416019
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2751
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416019
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2751
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło zapachem przypraw. Na głębokiej patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć mięso. W trakcie smażenia, podlać odrobiną wody. Kiedy zmięknie, doprawić. W śmietanie rozmieszać sos. Połączyć z mięsem. Chwilę dusić aż sos zgęstnieje. Posypać świeżym koperkiem. Podawać z ryżem , ziemniakami lub makaronem i surówką.