Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet drobiowy w gęstym sosie:

Filet  drobiowy  w gęstym sosie:

Autor:

Przepisów i artykułów: 397 Ocena: 3381

Dodano:

Odsłon: 480

Inna forma podania kurczaka. U nas chętnie zjadana przez dzieciaki z dodatkiem ryżu.

Składniki

  • 1 podwójny filet drobiowy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól, pieprz, słodka papryka do smaku
  • przyprawa podlaska do drobiu
  • 1 opakowanie sosu Knorra - 4 smaki
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • garść świeżego koperku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Mięso pokroić w grubą kostkę. Oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę by przeszło zapachem przypraw.
    Na głębokiej patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć mięso.
    W trakcie smażenia, podlać odrobiną wody.
    Kiedy zmięknie, doprawić.
    W śmietanie rozmieszać sos. Połączyć z mięsem. Chwilę dusić aż sos zgęstnieje.
    Posypać świeżym koperkiem.
    Podawać z ryżem , ziemniakami lub makaronem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń