Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz użyłam pasternak w połączeniu z pure ziemniaczanym i wyszło wyśmienicie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Składniki
Ząbki czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Filet nakłuwać i w powstałe otworki powciskać ząbki czosnku.
Ziemniaki i pasternak pokroić w kostkę i gotować do miękkości w osolonej wodzie.
Nafaszerowane filety posypać papryką, pieprzem ziołowym, solą i oregano. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-45 minut.
Ziemniaki i pasternak ubić (przecisnąć przez praskę) dodać jogurt i doprawić do smaku solą. Wszystko podawać.
Smacznego