Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz użyłam pasternak w połączeniu z pure ziemniaczanym i wyszło wyśmienicie.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 227
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9473
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1005
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 227
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9473
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1005
Składniki
Ząbki czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Filet nakłuwać i w powstałe otworki powciskać ząbki czosnku.
Ziemniaki i pasternak pokroić w kostkę i gotować do miękkości w osolonej wodzie.
Nafaszerowane filety posypać papryką, pieprzem ziołowym, solą i oregano. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-45 minut.
Ziemniaki i pasternak ubić (przecisnąć przez praskę) dodać jogurt i doprawić do smaku solą. Wszystko podawać.
Smacznego