Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz użyłam pasternak w połączeniu z pure ziemniaczanym i wyszło wyśmienicie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12023
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12023
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ząbki czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Filet nakłuwać i w powstałe otworki powciskać ząbki czosnku.
Ziemniaki i pasternak pokroić w kostkę i gotować do miękkości w osolonej wodzie.
Nafaszerowane filety posypać papryką, pieprzem ziołowym, solą i oregano. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-45 minut.
Ziemniaki i pasternak ubić (przecisnąć przez praskę) dodać jogurt i doprawić do smaku solą. Wszystko podawać.
Smacznego