Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz użyłam pasternak w połączeniu z pure ziemniaczanym i wyszło wyśmienicie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Składniki
Ząbki czosnku obrać i przekroić wzdłuż na pół. Filet nakłuwać i w powstałe otworki powciskać ząbki czosnku.
Ziemniaki i pasternak pokroić w kostkę i gotować do miękkości w osolonej wodzie.
Nafaszerowane filety posypać papryką, pieprzem ziołowym, solą i oregano. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-45 minut.
Ziemniaki i pasternak ubić (przecisnąć przez praskę) dodać jogurt i doprawić do smaku solą. Wszystko podawać.
Smacznego