Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona faszerowanego fileta z kurczaka:), serowo, pieczarkowo... czyli po mojemu:)
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20629
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2344
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 61
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20629
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2344
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 61
Składniki
FARSZ: Cebulę pokroiłam w małą kosteczkę i poddusiłam z dodatkiem sosu sojowego, sosu rybnego i odrobiny wody na teflonowej patelni (by cebulka się nie przypaliła, a jednak lekko zmiękła). Po kilku minutach dodałam do duszenia starte na dużych oczkach pieczarki, doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem, a na koniec wrzuciłam drobno pokrojony szczypiorek. Całość przełożyłam do miski, po ostygnięciu wrzuciłam oba sery pokrojone w drobną kostkę i wymieszałam.
W obu filetach zrobiłam sporą kieszonkę, doprawiłam mięso ulubionymi przyprawami (użyłam własnej mieszanki: kebab, gyros, ziołowa do kurczaka i przyprawa do żeberek)- zarówno na zewnątrz jak i delikatnie wewnątrz fileta, odstawiłam na 30 minut do "przegryzienia". Potem już tylko wystarczy nafaszerować do pełna i porządnie spiąć otwór (np. wykałaczkami), by farsz nie wypłynął podczas gotowania. Gotowałam na parze przez 20-25 minut- nie ma konieczności przewracania na drugą stronę. Podałam z ugotowanym brokułem. Smacznego!