Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona faszerowanego fileta z kurczaka:), serowo, pieczarkowo... czyli po mojemu:)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29070
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29070
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
FARSZ: Cebulę pokroiłam w małą kosteczkę i poddusiłam z dodatkiem sosu sojowego, sosu rybnego i odrobiny wody na teflonowej patelni (by cebulka się nie przypaliła, a jednak lekko zmiękła). Po kilku minutach dodałam do duszenia starte na dużych oczkach pieczarki, doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem, a na koniec wrzuciłam drobno pokrojony szczypiorek. Całość przełożyłam do miski, po ostygnięciu wrzuciłam oba sery pokrojone w drobną kostkę i wymieszałam.
W obu filetach zrobiłam sporą kieszonkę, doprawiłam mięso ulubionymi przyprawami (użyłam własnej mieszanki: kebab, gyros, ziołowa do kurczaka i przyprawa do żeberek)- zarówno na zewnątrz jak i delikatnie wewnątrz fileta, odstawiłam na 30 minut do "przegryzienia". Potem już tylko wystarczy nafaszerować do pełna i porządnie spiąć otwór (np. wykałaczkami), by farsz nie wypłynął podczas gotowania. Gotowałam na parze przez 20-25 minut- nie ma konieczności przewracania na drugą stronę. Podałam z ugotowanym brokułem. Smacznego!