Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet kurczaka z kaszą kuskus, w takiej odsłonie, będzie Hitem na Twoim stole. Często robię dania z drobiem w roli głównej, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony. Dziś polecam fileta w sosie śliwkowym.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 275
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 761
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 275
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 761
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2036
Składniki
1. Kaszę kuskus zalewam 300 g gorącą wodą. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnuszku na rozgrzanej oliwie. 3. Następnie wlewam 600 g wody, dodaję kostkę rosołową, suszone śliwki, wsypuję cukier, curry, kurkumę, sól i gotuję około 20 minut. Przekładam do blendera i blenduję dwie minuty. 4. Przelewam sos ponownie do garnuszka, dodaję fileta z kurczaka pokrojonego w paski i gotuję 20 minut co jakiś czas mieszając. 5. Kaszę przekładam do naczynia w środku układam mięso z sosem i posypuję uprażonymi migdałami. 6. Gotowe. 7. Smacznego