Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki filecik spokojnie poleci się na lekką kolację. A, że kopać czosnykiem będzie z japy, to trudno :P To dla zdrowotności, bo pogoda szaleje i trza się jakoś profilaktycznie zabezpieczać przed przeziębieniem, a w moim przypadku by nie wyglądać jak gięty badziewiak. Jeszcze w ub. tygodniu hasałem w spodenkach i t-shirtcie, a teraz zimowa kurtka :/ Strawa mniamnuśna i zdrowa poleca się Arek Gię(ty badziewiak)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 710
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 710
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. W misce oliwę mieszamy z suszonymi pomidorami i bazylią. Dodajemy mięso, dokładnie obtaczamy w przyprawach, odstawiamy na godzinę. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190°C. Sałatę szatkujemy, pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, ser kroimy w kostkę. Mieszamy. Śmietanę łączymy z majonezem. Dodajemy przyprawy i cukier, przeciśnięty prze praskę czosnek, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podajemy z surówką polaną sosem czosnkowym.