Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu gdy mam gości na obiad robię właśnie takiego fileta. Można przygotować sobie wieczorem, zabezpieczyć folią spożywczą i schować do lodówki, a potem tylko wrzucić do piekarnika. Polecam, bo jest pyszny.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 740
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 740
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2820
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 933
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14576
Składniki
Filety (najlepiej jednakowej wielkości) umyj i osusz. Do smaku dopraw solą i pieprzem. Każdy filet natnij wzdłuż w trzech lub czterech miejscach (w zależności od wielkości filetów). W każde wgłębienie za pomocą łyżeczki wciśnij pesto (może się okazać, że jedna łyżka pesto nie wystarczy, więc dajcie więcej). Na desce rozłóż 3 plastry boczku (poziomo), na boczku połóż plaster sera, a potem filet z pesto nacięciem do boczku z serem (na środku). Następnie brzegi boczku zawiń na filet i odwracając górą do dołu ułóż na blasze do pieczenia. Tak samo zrób z resztą filetów. Filety można piec od razu lub przygotować wcześniej. Gotowe filety piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut w zależności od wielkości filetów i ich ilości (czasami robię więcej, więc czas delikatnie wydłużam).Podawać z tym co lubimy.