Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu gdy mam gości na obiad robię właśnie takiego fileta. Można przygotować sobie wieczorem, zabezpieczyć folią spożywczą i schować do lodówki, a potem tylko wrzucić do piekarnika. Polecam, bo jest pyszny.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25749
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 200
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 426
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 25749
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 200
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 426
Składniki
Filety (najlepiej jednakowej wielkości) umyj i osusz. Do smaku dopraw solą i pieprzem. Każdy filet natnij wzdłuż w trzech lub czterech miejscach (w zależności od wielkości filetów). W każde wgłębienie za pomocą łyżeczki wciśnij pesto (może się okazać, że jedna łyżka pesto nie wystarczy, więc dajcie więcej). Na desce rozłóż 3 plastry boczku (poziomo), na boczku połóż plaster sera, a potem filet z pesto nacięciem do boczku z serem (na środku). Następnie brzegi boczku zawiń na filet i odwracając górą do dołu ułóż na blasze do pieczenia. Tak samo zrób z resztą filetów. Filety można piec od razu lub przygotować wcześniej. Gotowe filety piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut w zależności od wielkości filetów i ich ilości (czasami robię więcej, więc czas delikatnie wydłużam).Podawać z tym co lubimy.