Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Filet w śmietance z pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
40 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
Mięso myję, kroję w spore kawałki. Robię marynatę: przyprawy mieszam w moździerzu, delikatnie je ugniatam, po czym łączę z olejem. W tak przygotowanej marynacie obtaczam kawałki kurczaka. Przykrywam go i pozostawiam na co najmniej 2 godz. w lodówce.
Następnie smażę mięso na 2 łyżkach oleju po 4-5 min z każdej strony. Na osobnej patelni podsmażam na reszcie oleju pokrojone w plastry pieczarki, doprawiam solą i pieprzem. Łączę z mięsem, dodaję śmietankę i duszę ok. 10 min.
<strong>Hanna Borowska z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie