Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurczaka lub indyka na oleju, dodać cebulę, wlać śmietankę i gotowe. Danie świetnie sprawdzi się na co dzień, jak i od święta. Kurczaka w sosie koperkowym możesz podać wraz z ugotowanymi ziemniakami, kaszą jaglaną lub brązowym ryżem. Dodatkowo zaserwuj je z lekką sałatką przygotowaną na bazie sałaty masłowej, pomidora i sosu winegret.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2493
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2493
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
Z filetów z kurczaka pozbądź się błonek i tłuszczu. Każdy z nich przekrój wzdłuż i oprósz czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienia, po czym zdejmij z patelni i przełóż na talerz.
Na tej samej patelni, na której smażyłeś filety, zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wlej śmietankę i zamieszaj, po chwili wyłóż mięso ponownie na patelnię.
Całość duś pod przykryciem przez 10 minut, pod sam koniec dorzuć posiekany koperek i całość wymieszaj.