Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurczaka lub indyka na oleju, dodać cebulę, wlać śmietankę i gotowe. Danie świetnie sprawdzi się na co dzień, jak i od święta. Kurczaka w sosie koperkowym możesz podać wraz z ugotowanymi ziemniakami, kaszą jaglaną lub brązowym ryżem. Dodatkowo zaserwuj je z lekką sałatką przygotowaną na bazie sałaty masłowej, pomidora i sosu winegret.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24240
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8919
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 24240
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8919
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 714
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
Z filetów z kurczaka pozbądź się błonek i tłuszczu. Każdy z nich przekrój wzdłuż i oprósz czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienia, po czym zdejmij z patelni i przełóż na talerz.
Na tej samej patelni, na której smażyłeś filety, zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wlej śmietankę i zamieszaj, po chwili wyłóż mięso ponownie na patelnię.
Całość duś pod przykryciem przez 10 minut, pod sam koniec dorzuć posiekany koperek i całość wymieszaj.