Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurczaka lub indyka na oleju, dodać cebulę, wlać śmietankę i gotowe. Danie świetnie sprawdzi się na co dzień, jak i od święta. Kurczaka w sosie koperkowym możesz podać wraz z ugotowanymi ziemniakami, kaszą jaglaną lub brązowym ryżem. Dodatkowo zaserwuj je z lekką sałatką przygotowaną na bazie sałaty masłowej, pomidora i sosu winegret.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 274
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 287
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 710
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 274
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 287
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 710
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj.
Z filetów z kurczaka pozbądź się błonek i tłuszczu. Każdy z nich przekrój wzdłuż i oprósz czubrycą, solą oraz pieprzem.
Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju do zarumienia, po czym zdejmij z patelni i przełóż na talerz.
Na tej samej patelni, na której smażyłeś filety, zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wlej śmietankę i zamieszaj, po chwili wyłóż mięso ponownie na patelnię.
Całość duś pod przykryciem przez 10 minut, pod sam koniec dorzuć posiekany koperek i całość wymieszaj.