Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna wersja filetów z kurczaka na smaczny obiad.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7809
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2982
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 580
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7809
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2982
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 580
Składniki
Pierś z kurczaka podzielić na dwie części.Nie rozbijać.
Kolorowy pieprz, paprykę w proszku, majeranek, natkę pietruszki i sól wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Obtoczyć filety w marynacie z każdej strony i pozostawić na ok. 2 godz. w chłodnym miejscu.
Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej filety. Smażyć z każdej strony na rumiano pod przykryciem ok.30 minut Jeśli będziemy smażyć na zwykłej patelni, trzeba do smażenia użyć oliwy.
Filety mają pikantny smak, więc można podać je z łagodną surówką lub sałatką. SMACZNEGO!