Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8094
Dodano: 19.02.2012
Odsłon: 15961
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pierś z kurczaka podzielić na dwie części.Nie rozbijać.
Kolorowy pieprz, paprykę w proszku, majeranek, natkę pietruszki i sól wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Obtoczyć filety w marynacie z każdej strony i pozostawić na ok. 2 godz. w chłodnym miejscu.
Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej filety. Smażyć z każdej strony na rumiano pod przykryciem ok.30 minut Jeśli będziemy smażyć na zwykłej patelni, trzeba do smażenia użyć oliwy.
Filety mają pikantny smak, więc można podać je z łagodną surówką lub sałatką. SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

gochna55 23 sierpnia 2017Zgłoś do usunięcia
Lubię takie dania. Dodaję trochę więcej ziół - oregano, rozmaryn i pieprz młotkowany. Pycha. aż ślinka leci ... mmm... . Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

giggi 31 października 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepysznie! Wypróbuje jutro w wersji z zawinieciem w papier (Saga) - z mojego doświadczenia wynika, że mieso jest wtedy dużo bardziej soczyste.0 Kto głosował? | Odpowiedz

mimi619 11 marca 2012Zgłoś do usunięcia
5 bez dwóch zdań :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiolcia02 19 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Mmmmm pysznie wygląda, do ulubionych i 5 :) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 19 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Goramarcina1 masz całkowitą rację. Często robię obiady mięsne na patelni grillowej lub na parze, choć nie musimy zrzucać kilogramów, ale poprostu dla zdrowia. Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Pyszne i niskokaloryczne idealne dla tych co się odchudzają0 Kto głosował? | Odpowiedz