Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe cząstki kurczaka w pysznej migdałowej panierce z dodatkiem warzyw zanurzonych w serowym sosie.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. 2. Brukselkę, cebulę oraz marchew układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą i przyprawiamy solą. 3. Warzywa zapiekamy 20 minut w 180˚C.
4. W tym czasie kroimy fileta w kostkę, solimy. 5. Migdały kruszymy i mieszamy z bułką. 6. Jajko roztrzepujemy. 7. Mięso moczymy w jajku, następnie w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
8. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 9. Do rondelka wlewamy śmietanę dodajemy ser, przyprawiamy przyprawami pieprzem oraz gałką. 10. Sos gotujemy do momentu rozpuszczenia sera.
11. Mięso oraz warzywa układamy na półmisku. 12. Warzywa polewamy sosem. 13. Danie gotowe. 14. Smacznego