Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z dorsza

Filet z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 7434

Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.

Składniki

  • Filet z dorsza 1 szt.
  • Sól
  • Pieprsz
  • Cytryna
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Bułka tarta 3 łyżki
  • Jajko 1 szt.
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się).

    Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce.

    Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając.

    Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego 2018 Można się wprosić na obiad? ;)
Pyszna rybka, a bez nich nie wyobrażam sobie życia, miodzio :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń