Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 360
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3450
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 360
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3450
Składniki
Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)