Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.
Nawet nie wiedziałem, że od zawsze rozpoczynaliśmy wg tej tradycji...łemkows...
Odsłon: 10606
Pyszne danie bezmięsne na Wigilię i nie tylko zapraszam po przepis
Odsłon: 2035
Składniki
Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 44
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4742