Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8945
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8945
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3220
Składniki
Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)