Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem dla Was filet z dorsza w nietypowej marynacie bo jej składnikiem dominującym jest brązowy cukier. Gdy przygotujecie to danie sami zobaczycie jak wspaniale komponują się te smaki. Rybę w tej marynacie uzupełnia jeszcze salsa z awokado z nutką chili. Po prostu palce lizać! Zapraszam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117069
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8047
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1661
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od marynaty. W miseczce łączymy brązowy cukier, oliwę oraz przyprawy. Następnie marynatą nacieramy rybę i zostawiamy na minimum 30 minut aby smaki się przegryzły.
Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy zamarynowaną rybę przez 2-3 minuty z każdej strony.
W między czasie gdy ryba się smaży przygotujemy salsę. Awokado obieramy. I tak samo jak pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Papryczkę chili drobno siekamy i również dodajemy do miski. Następnie dodajemy posiekaną kolendrę, sok z limonki, oliwę oraz pieprz i sól. Wszystko razem mieszamy.
Gdy rybę mamy usmażoną podajemy ją z przygotowaną salsą. I tak oto nasz filet z dorsza jest gotowy. Smacznego!!