Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem dla Was filet z dorsza w nietypowej marynacie bo jej składnikiem dominującym jest brązowy cukier. Gdy przygotujecie to danie sami zobaczycie jak wspaniale komponują się te smaki. Rybę w tej marynacie uzupełnia jeszcze salsa z awokado z nutką chili. Po prostu palce lizać! Zapraszam
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Przygotowanie zaczynamy od marynaty. W miseczce łączymy brązowy cukier, oliwę oraz przyprawy. Następnie marynatą nacieramy rybę i zostawiamy na minimum 30 minut aby smaki się przegryzły.
Po tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy zamarynowaną rybę przez 2-3 minuty z każdej strony.
W między czasie gdy ryba się smaży przygotujemy salsę. Awokado obieramy. I tak samo jak pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Papryczkę chili drobno siekamy i również dodajemy do miski. Następnie dodajemy posiekaną kolendrę, sok z limonki, oliwę oraz pieprz i sól. Wszystko razem mieszamy.
Gdy rybę mamy usmażoną podajemy ją z przygotowaną salsą. I tak oto nasz filet z dorsza jest gotowy. Smacznego!!