Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kruchy a jednocześnie soczysty filet, pyszny na ciepło i na zimno.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 191
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 225
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 917
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 191
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 225
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 917
Składniki
mięso umyć osuszyć, olej wymieszać z przyprawami, natrzeć mięso, posypać czosnkiem pokrojonym w plasterki i dać do lodówki na 1 lub 2 dni.
w dniu pieczenia do żaroodpornego naczynia dać mleko i wstawić do piekarnika na 180", w tym czasie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć ze wszystkich stron mięso i przełożyć do piekarnika, piec ok 40 min pod przykryciem, zdjąć pokrywę i piec jeszcze ok 30 min, zostawić w wyłączonym piekarniku.
mleko pozostałe z pieczenia można wykorzystać jako sos, który trzeba zredukować i zmiksować blenderem grudki smacznego