Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kruchy a jednocześnie soczysty filet, pyszny na ciepło i na zimno.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 934
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
mięso umyć osuszyć, olej wymieszać z przyprawami, natrzeć mięso, posypać czosnkiem pokrojonym w plasterki i dać do lodówki na 1 lub 2 dni.
w dniu pieczenia do żaroodpornego naczynia dać mleko i wstawić do piekarnika na 180", w tym czasie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć ze wszystkich stron mięso i przełożyć do piekarnika, piec ok 40 min pod przykryciem, zdjąć pokrywę i piec jeszcze ok 30 min, zostawić w wyłączonym piekarniku.
mleko pozostałe z pieczenia można wykorzystać jako sos, który trzeba zredukować i zmiksować blenderem grudki smacznego