Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyka przerabiałam na rożne sposoby, jednak to danie jest naprawdę smaczne .Polecam
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 989
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 505
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 989
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2715
Składniki
Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i przyprawy do indyka. Mięso płuczemy , kroimy na plastry. Na 2 godziny lub dłużej wkładamy do marynaty. Olej rozgrzewamy na patelni, wkładamy plastry indyka i podsmażamy. do drugiego naczynia wlewamy szklankę wody i układamy podsmażony filet. Nakrywamy i na małym ogniu gotujemy ok 5 min. W tym czasie podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę. Na tym samym tłuszczu na którym obsmażaliśmy indyka. cebulę chwilę podsmażamy nie szklimy. Dodajemy grzyby i chwile mieszamy, można doprawić solą pieprzem.
Grzyby dodajemy do mięsa, nakrywamy i dalej gotujemy ok 20 min. Po tym czasie dodajemy żurawinę i jeszcze dusimy ok 10 min. Danie gotowe podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką.