Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Indyka przerabiałam na rożne sposoby, jednak to danie jest naprawdę smaczne .Polecam
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1186
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 430
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3355
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 911
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1186
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 430
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3355
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 911
Składniki
Przygotowujemy marynatę z sosu sojowego i przyprawy do indyka. Mięso płuczemy , kroimy na plastry. Na 2 godziny lub dłużej wkładamy do marynaty. Olej rozgrzewamy na patelni, wkładamy plastry indyka i podsmażamy. do drugiego naczynia wlewamy szklankę wody i układamy podsmażony filet. Nakrywamy i na małym ogniu gotujemy ok 5 min. W tym czasie podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę. Na tym samym tłuszczu na którym obsmażaliśmy indyka. cebulę chwilę podsmażamy nie szklimy. Dodajemy grzyby i chwile mieszamy, można doprawić solą pieprzem.
Grzyby dodajemy do mięsa, nakrywamy i dalej gotujemy ok 20 min. Po tym czasie dodajemy żurawinę i jeszcze dusimy ok 10 min. Danie gotowe podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz dowolną surówką.