Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które zadowoli każdego. Zdrowe, smaczne, lekkie... Osoby będące na diecie mogą je jeść bez wyrzutów sumienia, a inni nie poczują nawet, że to danie dietetyczne. Soczyste mięso i delikatne warzywa, czego chcieć więcej?
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18712
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18712
Składniki
Obrać warzywa, marchewkę pokroić w słupki, cebulę w piórka, bakłażana w grubą kostkę*. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, posolić, oprószyć zmielonym pieprzem. Następnie obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu, posypując obficie kurkumą. Obsmażone mięso zalać wodą, dodać marchewkę, przyprawę do drobiu oraz suszoną bazylię. Dusić pod przykryciem 20 minut. Po tym czasie dodać bakłażana i cebulę. Całość dusić jeszcze 10 minut. *Bakłażana po pokrojeniu wrzucamy do wody zakwaszonej kwaskiem cytrynowym, to zapobiega ściemnieniu warzywa.
Smacznego.