Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden przepis dla panów. Dość proste w wykonaniu ale efektowne danie obiadowe, które wywoła uśmiech na ustach damy Waszego serca… A może zaimponujecie nim swoim dzieciom? Składniki podaję na 6 porcji ale można modyfikować w zależności od potrzeb. Świetnie smakuje również odgrzewane następnego dnia…
Filet z indyka myjemy zimną wodą, osuszamy i kroimy na 6 kotletów.
Każdy kotlet z osobna rozbijamy delikatnie tłuczkiem kładąc na nim uprzednio folię spożywczą.
Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem.
Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą Do bułki dodajemy wiórki kokosowe (mniej więcej pół na pół) i mieszamy.
Kotlety obtaczamy w jajku, mące, znów w jajku i na koniec w bułce z wiórkami.
Smażymy na roztopionym i rozgrzanym maśle klarowanym z jednej strony.
Kiedy jedna strona będzie już podsmażona, przewracamy i dekorujemy plastrem ananasa. Na ananasa kładziemy plaster żółtego sera.
W czasie kiedy dosmaża się druga strona, żółty ser powinien się nieco roztopić. Daje to efekt smakowy i jednocześnie powoduje, że ananas nie zsuwa się z kotleta
W czasie kiedy kotlety się smażą, możemy ugotować ryż (najlepiej basmati) lub np. kaszę bulgur.
Surówkę (również ulubioną) lepiej przygotować wcześniej.
Naszego indyka z ananasem podjemy z ulubionymi dodatkami. Ryż lub kaszę polewamy masełkiem ze smażenia i takim daniem wraz z ulubioną surówką czarujemy naszą Damę lub nasze dzieci…
Smacznego !!!
Smaczne, rozpływające się w ustach o chrupiącej skórce skrzydełka zasmakują k...
Odsłon: 1015
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7181
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15391
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7181
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 195
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15391
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 648
Składniki
Filet z indyka myjemy zimną wodą, osuszamy i kroimy na 6 kotletów. Każdy kotlet z osobna rozbijamy delikatnie tłuczkiem kładąc na nim uprzednio folię spożywczą. Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy widelcem. Na jeden talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą Do bułki dodajemy wiórki kokosowe (mniej więcej pół na pół) i mieszamy. Kotlety obtaczamy w jajku, mące, znów w jajku i na koniec w bułce z wiórkami. Smażymy na roztopionym i rozgrzanym maśle klarowanym z jednej strony.
Kiedy jedna strona będzie już podsmażona, przewracamy i dekorujemy plastrem ananasa. Na ananasa kładziemy plaster żółtego sera. W czasie kiedy dosmaża się druga strona, żółty ser powinien się nieco roztopić. Daje to efekt smakowy i jednocześnie powoduje, że ananas nie zsuwa się z kotleta
W czasie kiedy kotlety się smażą, możemy ugotować ryż (najlepiej basmati) lub np. kaszę bulgur. Surówkę (również ulubioną) lepiej przygotować wcześniej. Naszego indyka z ananasem podjemy z ulubionymi dodatkami. Ryż lub kaszę polewamy masełkiem ze smażenia i takim daniem wraz z ulubioną surówką czarujemy naszą Damę lub nasze dzieci… Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 70
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 93