Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony filet z kaczki z młodymi ziemniakami i marynowanymi ostrymi papryczkami cherry.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Składniki
Wymyte, oczyszczone kacze filety przyprawiamy wymieszanymi przyprawami. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, tłuszcz wytopi się ze skóry fileta. W między czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Podczas smażenia fileta, gdy się zarumienią, kilka razy podlewamy wodą żeby były soczyste i miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy na kawałki fileta pokrojony lubczyk. Smażymy pod przykryciem do miękkości mięsa. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego!!!