Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka caprese

Filet z kurczaka caprese

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12232

Dodano:

Odsłon: 1370

Ser mozzarella, bazylia i pomidor to zawsze smaczne połączenie. W kilka chwil ze zwykłego fileta możemy zrobić oryginalne danie we włoskim stylu.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 duże gałązki bazylii
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz, papryka słodka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka caprese

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół, posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką,

  2. Mozzarellę kroimy w plastry, z bazylii odrywamy listki, pomidorki kroimy.

  3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy mozzarellę, bazylię i pomidorki. Filety pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń