Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kotlety schabowe. Doskonale sprawdzi się pierś z kurczaka przygotowywana w warzywach, to pyszne i lekkostrawne danie, które nie tylko świetnie smakuje, ale i może być jedzone przez osoby na diecie odchudzającej.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 137
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31313
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Piersi z kurczaka podziel na mniejsze kawałki, aby szybciej się upiekły. Warzywa obierz i umyj. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w piórka, pora w talarki, a czosnek w mniejsze części.
Do naczynia żaroodpornego włóż piersi z kurczaka, pokrojone warzywa, wlej oliwę z oliwek. Wsyp oregano i bazylię. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku, wszystko wymieszaj. Piecz w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Czas może się wydłużyć, w zależności od piekarnika.