Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kotlety schabowe. Doskonale sprawdzi się pierś z kurczaka przygotowywana w warzywach, to pyszne i lekkostrawne danie, które nie tylko świetnie smakuje, ale i może być jedzone przez osoby na diecie odchudzającej.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Piersi z kurczaka podziel na mniejsze kawałki, aby szybciej się upiekły. Warzywa obierz i umyj. Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w piórka, pora w talarki, a czosnek w mniejsze części.
Do naczynia żaroodpornego włóż piersi z kurczaka, pokrojone warzywa, wlej oliwę z oliwek. Wsyp oregano i bazylię. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku, wszystko wymieszaj. Piecz w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Czas może się wydłużyć, w zależności od piekarnika.