Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja podania filetu z kurczaka. Podaliśmy go z kaszą kus kus oraz kalafiorem w bułce...po prostu pycha.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5663
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12251
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1553
Składniki
Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy na grubość ok. 5mm. Jedną stronę smarujemy majonezem, układamy pomidory suszone, mozzarellę i zielony pieprz. Składamy na pół. Oprószamy solą oraz pieprzem, obtaczamy w mące wymieszanej z sezamem. Smażymy z obu stron, na rumiano, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy 35 min w temp 180°C.