Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni, kurczaczek smakuje wybornie.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2270
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 665
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 322
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2270
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 665
Składniki
Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut.