Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy sposób na oryginalne przyrządzenie fileta z piersi kurczaka. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami na parze.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Filety dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek a następnie każdego przekrawamy wzdłuż aby otrzymać 4 filety. Następnie wkładamy na 5 min wszystkie filety do mleka przekręcamy aby nasiąkły mlekiem. Następnie w miseczce ścieramy ser mozzarela oraz dodajemy mąkę. Każdego fileta należy doprawić solą oraz pieprzem a następnie posmarować musztarda i obtoczyć w mące z serem.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20 min jak tylko mięso zaczyna się rumienić z wierzchu. Pod koniec pieczenia na wierzchu układamy pomidorka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami oraz warzywami na parzę.