Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy sposób na oryginalne przyrządzenie fileta z piersi kurczaka. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami na parze.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3847
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34218
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1629
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113653
Składniki
Filety dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek a następnie każdego przekrawamy wzdłuż aby otrzymać 4 filety. Następnie wkładamy na 5 min wszystkie filety do mleka przekręcamy aby nasiąkły mlekiem. Następnie w miseczce ścieramy ser mozzarela oraz dodajemy mąkę. Każdego fileta należy doprawić solą oraz pieprzem a następnie posmarować musztarda i obtoczyć w mące z serem.
Filety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20 min jak tylko mięso zaczyna się rumienić z wierzchu. Pod koniec pieczenia na wierzchu układamy pomidorka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami oraz warzywami na parzę.