Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w puszystej panierce

Filet z kurczaka w puszystej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 2100

Dodano:

Odsłon: 461

Dziś mamy dla was alternatywę dla tradycyjnych kotletów z kurczaka. Kilka prostych zabiegów sprawia że danie smakuje jeszcze lepiej. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 500 gramów piersi z kurczaka (2 sztuki)
  • 50-100 gramów tartego sera mozzarella
  • Kilka sztuk suszonych pomidorów w zalewie
  • 2 jajka
  • Mąka pszenna
  • Sól, pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka w puszystej panierce

Przygotowanie

  1. • Jajka ubijamy do uzyskania puszystej piany prze kilka minut
    • Piersi z kurczaka rozbijamy na cieńsze płaty a następnie przyprawiamy do smaku: solą, pieprzem lub innymi przyprawami
    • Doprawione mięso obtaczamy w mące pszennej następnie w pianie z jajek i smażymy przez kilka minut na rozgrzanej patelni

  2. • Po usmażeniu na każdą porcję nakładamy suszone pomidory i posypujemy serem mozzarella
    • Tak przygotowane piersi zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około 8 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń