Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku zielonego podane z makaronem. Szybkie, proste danie obiadowe dla osób zabieganych.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 74
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 74
Składniki
Sposób przygotowania mięsa: 1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanej oliwie. 2. Następnie wlewam wodę, śmietanę, dodaję kostkę warzywną, ser żółty starty na tarce, wsypuję wszystkie przyprawy i gotuję do chwili rozpuszczenia się sera. 3. Na koniec sos łączę w groszkiem, gotuję 5 minut. 4. Do sosu dodaję mięso. 5. Gotowe, podaję z makaronem oraz surówką. 6. Smacznego.