Dania główne Przepis na:
Filet z kurczaka w sosie własnym

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3356
Dodano: 18.05.2016
Odsłon: 12170
Składniki
- podwójny filet z kurczaka,
- 2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz, czerwona papryka słodka
- ziele angielskie, liść laurowy,
- pół kubka śmietany,
- 2 łyżki mąki
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.
Komentarze do przepisu (0)