Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dzisiejszy obiad
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12315
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12315
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.