Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na dzisiejszy obiad
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.