Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka w sosie własnym

Filet z kurczaka w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3356

Dodano:

Odsłon: 12170

Propozycja na dzisiejszy obiad

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz, czerwona papryka słodka
  • ziele angielskie, liść laurowy,
  • pół kubka śmietany,
  • 2 łyżki mąki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń