Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3931
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3027
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4232
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3931
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19904
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3027
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4232
Składniki
Mieszamy przyprawy: kolendrę, kurkumę, koperek, pieprz, sól. Dodajemy pół łyżki zimnej przegotowanej wody oraz 2 łyżki oleju. Odstawiamy na ok. pół godziny, aby przyprawy dobrze nam się połączyły ze sobą.
Fileta myjemy, kroimy na pół. Rozbijamy na grubość ok. 2 cm. Nacieramy wcześniej przyrządzoną marynatą. Piersi dokładnie owijamy papierem śniadaniowym, można spiąć spinaczami, aby nie wystawały. Smażymy ok. 10 minut na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, przewracając od czasu do czasu. Wczoraj danie podałam z surówką z pekinki oraz ziemniaczkami z roztopionym serem :) Smacznego !