Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 746
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 746
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Mieszamy przyprawy: kolendrę, kurkumę, koperek, pieprz, sól. Dodajemy pół łyżki zimnej przegotowanej wody oraz 2 łyżki oleju. Odstawiamy na ok. pół godziny, aby przyprawy dobrze nam się połączyły ze sobą.
Fileta myjemy, kroimy na pół. Rozbijamy na grubość ok. 2 cm. Nacieramy wcześniej przyrządzoną marynatą. Piersi dokładnie owijamy papierem śniadaniowym, można spiąć spinaczami, aby nie wystawały. Smażymy ok. 10 minut na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, przewracając od czasu do czasu. Wczoraj danie podałam z surówką z pekinki oraz ziemniaczkami z roztopionym serem :) Smacznego !