Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18127
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2371
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18127
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2077
Składniki
Mieszamy przyprawy: kolendrę, kurkumę, koperek, pieprz, sól. Dodajemy pół łyżki zimnej przegotowanej wody oraz 2 łyżki oleju. Odstawiamy na ok. pół godziny, aby przyprawy dobrze nam się połączyły ze sobą.
Fileta myjemy, kroimy na pół. Rozbijamy na grubość ok. 2 cm. Nacieramy wcześniej przyrządzoną marynatą. Piersi dokładnie owijamy papierem śniadaniowym, można spiąć spinaczami, aby nie wystawały. Smażymy ok. 10 minut na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, przewracając od czasu do czasu. Wczoraj danie podałam z surówką z pekinki oraz ziemniaczkami z roztopionym serem :) Smacznego !