Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, dietetyczne danie. W sam raz na obiadokolację.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 190
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 190
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
Mieszamy przyprawy: kolendrę, kurkumę, koperek, pieprz, sól. Dodajemy pół łyżki zimnej przegotowanej wody oraz 2 łyżki oleju. Odstawiamy na ok. pół godziny, aby przyprawy dobrze nam się połączyły ze sobą.
Fileta myjemy, kroimy na pół. Rozbijamy na grubość ok. 2 cm. Nacieramy wcześniej przyrządzoną marynatą. Piersi dokładnie owijamy papierem śniadaniowym, można spiąć spinaczami, aby nie wystawały. Smażymy ok. 10 minut na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, przewracając od czasu do czasu. Wczoraj danie podałam z surówką z pekinki oraz ziemniaczkami z roztopionym serem :) Smacznego !