Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-04-2025
Chrupiący , delikatny , aromatyczny wprost na niedzielny obiad.
Naczynie żaroodporne, deska do krojenia , nóż.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13264
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Filet z kurczaka umyć , ułożyć na desce , zrobić po 3 nacięcia w każdym, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, nacięcia posmarować chrzanem.
Pieczarkę obrać pokroić w plastry ułożyć w nacięciach. Paski papryki umieścić obok pieczarki.
Pomidory podzielić na porcje i umieścić obok papryki. Plastry sera podzielić i umieścić w nacięciach.
Jajko wybić, roztrzepać , zanurzyć w nim przygotowany filet, oprószyć panierką Panko, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia panierki. Podawać z ulubionymi dodatkami.