Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-04-2025
Chrupiący , delikatny , aromatyczny wprost na niedzielny obiad.
Naczynie żaroodporne, deska do krojenia , nóż.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12508
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12508
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13510
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Składniki
Filet z kurczaka umyć , ułożyć na desce , zrobić po 3 nacięcia w każdym, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, nacięcia posmarować chrzanem.
Pieczarkę obrać pokroić w plastry ułożyć w nacięciach. Paski papryki umieścić obok pieczarki.
Pomidory podzielić na porcje i umieścić obok papryki. Plastry sera podzielić i umieścić w nacięciach.
Jajko wybić, roztrzepać , zanurzyć w nim przygotowany filet, oprószyć panierką Panko, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 30 minut lub dobrego zrumienienia panierki. Podawać z ulubionymi dodatkami.