Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z jajkiem

Filet z kurczaka z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 14357

Dodano:

Odsłon: 18810

Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne. Zapiekane mięso w piekarniku, pod pyszną i aromatyczną pierzynką, smaczne i sycące danie na każdą okazję i dla każdego.

Składniki

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 15 dag sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do kurczaka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filet z kurczaka z jajkiem

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, obcinamy wystające części. Każdą połówkę mięsa nacinamy nożem w kratkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.

  2. 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach, jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, drobno kroimy i łączymy z serem. Dodajemy majonez, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszamy i wykładamy na upieczone filety.
    3. Zapiekamy 10 minut do rozpuszczenia się sera i żeby się trochę przypiekła pierzynka.

  3. 4. Danie gotowe.
    5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń