Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet z kurczaka z musem brzoskiwniowym

Filet z kurczaka z musem brzoskiwniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 494

Dodano:

Odsłon: 195

Filet tak przygotowany jest niesamowicie smaczny, a do tego można go przygotować w niecałe pół godziny.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka sól, suszone chilli i suszony czosnek- po 1 łyżeczce 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 woreczki ulubione
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mus:
    wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładką masę
    filet:
    mięso umyć, pozbawić białych błon, pokroić w małe kawałki, przełożyć do miski, posypać przyprawami ( czosnek, chilli i sól) , wymieszać, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać
    smażyć na rozgrzanym oleju na patelni do ścięcia się białka w mięsie, dodać ugotowany uprzednio ryż na patelnię i wymieszać dokładnie z mięsem
    przełożyć z patelni do miseczki, polać musem
    gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 grudnia 2017 Kurczaczek w takim zestawieniu jest pyszny :D
Taki kuchcik przydałby nam się, bo dzień wcześniej obiad trzeba robić dzień następny ;)
Czasem, to z braku czasu i siły lecimy z jakąś chińszczyzną z dowozem xD
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń