Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 141
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 10
Składniki
Filety pokroić na drobne kawałki. Zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa i do kebaba. Wstawić do lodówki na 15-20 minut.
pieczarki pokroić w plasterki i udusić na oliwie na patelni
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni
Do brytwany przełożyć zamarynowane filety, podlać odrobiną wody i dusić. Jak mięso zmięknie, dodać resztę składników: pieczarki, cebulę i kukurydzę. Chwilę jeszcze dusić i gotowe. W międzyczasie ugotować kaszę.
Ugotowaną dodać do brytwany i wszystko razem wymieszać. Gotowe do podania.