Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15696
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4727
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 395
Składniki
Filety pokroić na drobne kawałki. Zamarynować w oliwie z przyprawą do gyrosa i do kebaba. Wstawić do lodówki na 15-20 minut.
pieczarki pokroić w plasterki i udusić na oliwie na patelni
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni
Do brytwany przełożyć zamarynowane filety, podlać odrobiną wody i dusić. Jak mięso zmięknie, dodać resztę składników: pieczarki, cebulę i kukurydzę. Chwilę jeszcze dusić i gotowe. W międzyczasie ugotować kaszę.
Ugotowaną dodać do brytwany i wszystko razem wymieszać. Gotowe do podania.