Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-04-2024
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie prostotę i smakowitość. Soczysty i delikatny filet z kurczaka pieczony, idealnie doprawionym, obok aromatycznego ryżu, który stanowi brzmienie dla tych dań. Warzywa, takie jak papryka, brokuł i marchewka, dodają koloru, chrupkości i wartości. To zbilansowane danie, które nie tylko jest dobre, ale także zapewnia organizmowi, odpowiednich wartości odżywczych. Doskonałe danie na każde możliwe uroczystości!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22673
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15023
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44985
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 674
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 774
Składniki
1. Mięso oczyszczam z błonek, przekładam do miski. 2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Imbir obieram , drobno kroję. Warzywa przekładam do mięsa, wlewam sos sojowy, miód, wsypuję przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na dwie godziny. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do woreczka do pieczenia i piekę 40 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję w plastry 4 cm.
3. Marchew obieram, kroję w słupki. Brokuł dzielę na mniejsze różyczki. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w paski. Warzywa solę i gotuję w parowarze. 4. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, smażę w rondelku na rozgrzanym oleju. Następnie wlewam wodę, wsypuję sól, kurkumę, wkładam woreczki z ryż i gotuję około 20 minut. 5. Ryż po ugotowaniu łączę warzywami. Układam na półmisku, obok pokrojonego kurczaka.
Smacznego.