Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-03-2011
Potrawa pikantna.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11955
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5278
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11955
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16436
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5278
Składniki
Filet podzielić na kawałki i obficie posypać przyprawą do kurczaka .Odstawić na minimum 1 godzinę.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Na dno wysypujemy 2 paczki ryżu, na to układamy pokrojone w plastry cebulę. Następnie kładziemy kawałki fileta.
Zalewa: wodę wstawiamy na gaz i dodajemy kolejno: ząbki czosnku, margarynę, kostki rosołowe, cukier, pieprz, papryka i ketchup. Gotować 3 minuty.
Zalewamy potrawę w naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 na 1 godz.