Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka ze śliwkami w śmietanie"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35854
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35854
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 132
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 238
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 271
Składniki
Mięso kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 porcje. Każdą porcję przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij (dzięki temu nie zapryskasz stołu). Z obu stron oprósz mięso solą, pieprzem i papryką mieloną. Możesz teraz odstawić je na godzinę do lodówki.
Następnie z jednej strony posyp każdy kawałek kurczaka pokruszonym jak najdrobniej suszonym tymiankiem i rozmarynem, posmaruj zmiażdżonym czosnkiem.
Na każdym kawałku mięsa połóż po dwie śliwki. Zwiń roladki, owiń ściśle plasterkiem boczku, zepnij wykałaczkami.
Obsmaż roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalej śmietanką, duś około 8 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie