Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet z kurczaka ze śliwkami w śmietanie"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 100
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 164
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 100
Składniki
Mięso kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 porcje. Każdą porcję przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij (dzięki temu nie zapryskasz stołu). Z obu stron oprósz mięso solą, pieprzem i papryką mieloną. Możesz teraz odstawić je na godzinę do lodówki.
Następnie z jednej strony posyp każdy kawałek kurczaka pokruszonym jak najdrobniej suszonym tymiankiem i rozmarynem, posmaruj zmiażdżonym czosnkiem.
Na każdym kawałku mięsa połóż po dwie śliwki. Zwiń roladki, owiń ściśle plasterkiem boczku, zepnij wykałaczkami.
Obsmaż roladki ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalej śmietanką, duś około 8 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie