Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
francuskie kieszonki pełne smakowitości :)
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208905
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208905
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Składniki
Filet z kurczaka umyć osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na małej ilości oleju. Dodać kilka brykietów mrożonego szpinaku, dusić pod przykryciem na małym ogniu do momentu rozmrożenia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać przeciśnięty czosnek. Zdjąć z ognia i dodać jogurt naturalny. W razie potrzeby doprawić do smaku. Można dodać ser feta ale wtedy należy uważać z ilością soli. Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Mięso ułożyć na środku ciasta. Wystające części ciasta kroimy na paski o grubości ok. 2 cm. Na mięso nakładamy farsz a następnie zawijamy naprzemiennie przygotowane paski ciasta.
Pierwsze i ostatnie paski należy zostawić na sam koniec aby owinąć dokładnie po bokach..
Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 40min. w temp. 170" (jeśli w trakcie pieczenia ciasto mam się już dość dobrze zrumieni można przykryć folią aluminiową) ** Najlepiej smakuje na ciepło!! ** Można podać z sosem czosnkowym.