Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O zaletach mięsa z łososia nie trzeba pisać. Jego "wadą" dla odchudzających się może być to, że jest dość kaloryczną rybą. Dziś przyrządziłam łososia w ziołach. Rybka tak przyrządzona jest bardzo smaczna, dlatego polecam ten przepis na łososia! Proste i szybkie wykonanie to kolejna zaleta tego przepisu.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 266
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2664
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 928
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 266
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2664
Składniki
Łososia oczyścić, zdjąć skórę i ewentualnie wyjąć ości ( łatwo wychodzą )
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem i podzielić na równej wielkości filety. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb i przykryte folią spożywczą włożyć na pół godziny do lodówki
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i masło i obsmażać łososia po 5 minut z każdej strony ( jeśli filety są grube - trochę dłużej )
Koperek i rozmaryn grubo posiekać. Usmażone filety przełożyć na talerze, obsypać ziołami oraz świeżo mielonym pieprzem
Podawać z ósemką cytryny do ewentualnego ponownego skropienia ryby sokiem z cytryny oraz z warzywami