Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O zaletach mięsa z łososia nie trzeba pisać. Jego "wadą" dla odchudzających się może być to, że jest dość kaloryczną rybą. Dziś przyrządziłam łososia w ziołach. Rybka tak przyrządzona jest bardzo smaczna, dlatego polecam ten przepis na łososia! Proste i szybkie wykonanie to kolejna zaleta tego przepisu.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Łososia oczyścić, zdjąć skórę i ewentualnie wyjąć ości ( łatwo wychodzą )
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem i podzielić na równej wielkości filety. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb i przykryte folią spożywczą włożyć na pół godziny do lodówki
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i masło i obsmażać łososia po 5 minut z każdej strony ( jeśli filety są grube - trochę dłużej )
Koperek i rozmaryn grubo posiekać. Usmażone filety przełożyć na talerze, obsypać ziołami oraz świeżo mielonym pieprzem
Podawać z ósemką cytryny do ewentualnego ponownego skropienia ryby sokiem z cytryny oraz z warzywami