Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O zaletach mięsa z łososia nie trzeba pisać. Jego "wadą" dla odchudzających się może być to, że jest dość kaloryczną rybą. Dziś przyrządziłam łososia w ziołach. Rybka tak przyrządzona jest bardzo smaczna, dlatego polecam ten przepis na łososia! Proste i szybkie wykonanie to kolejna zaleta tego przepisu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3578
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Składniki
Łososia oczyścić, zdjąć skórę i ewentualnie wyjąć ości ( łatwo wychodzą )
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem i podzielić na równej wielkości filety. Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny, obsypać przyprawą do ryb i przykryte folią spożywczą włożyć na pół godziny do lodówki
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej i masło i obsmażać łososia po 5 minut z każdej strony ( jeśli filety są grube - trochę dłużej )
Koperek i rozmaryn grubo posiekać. Usmażone filety przełożyć na talerze, obsypać ziołami oraz świeżo mielonym pieprzem
Podawać z ósemką cytryny do ewentualnego ponownego skropienia ryby sokiem z cytryny oraz z warzywami