Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".
Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki.
Masło rozpuściłem na patelni, wsypałem pół łyżki mąki i smażyłem na średnim ogniu 2 minuty, tak aby mąka się nie zrumieniła. Dodałem chrzan, smażyłem 2 minuty, wlałem 150 ml wody, wsypałem ćwierć łyżeczki soli i gotowałem 5 minut. Dodałem umyty i posiekany koperek. Gotowałem jeszcze 2 minuty.
Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami sosu i wlałem do reszty. Doprawiłem solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Zagotowałem, zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple.
Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite.
Nawet zamrożona ryba panierowana w samej mące, pięknie się nam usmaży a panie...
Odsłon: 4624
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2217
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 681
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 307
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2217
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 681
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 307
Składniki
Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki. Masło rozpuściłem na patelni, wsypałem pół łyżki mąki i smażyłem na średnim ogniu 2 minuty, tak aby mąka się nie zrumieniła. Dodałem chrzan, smażyłem 2 minuty, wlałem 150 ml wody, wsypałem ćwierć łyżeczki soli i gotowałem 5 minut. Dodałem umyty i posiekany koperek. Gotowałem jeszcze 2 minuty. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami sosu i wlałem do reszty. Doprawiłem solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Zagotowałem, zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Dania główne
Kaczka w jabłkach
Dania główne
Gołąbki po turecku
Dania główne
Cukinia faszerowana z patelni
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 5
Kaczka w jabłkach
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 81