Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1325
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4153
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1129
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1325
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4153
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1129
Składniki
Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki. Masło rozpuściłem na patelni, wsypałem pół łyżki mąki i smażyłem na średnim ogniu 2 minuty, tak aby mąka się nie zrumieniła. Dodałem chrzan, smażyłem 2 minuty, wlałem 150 ml wody, wsypałem ćwierć łyżeczki soli i gotowałem 5 minut. Dodałem umyty i posiekany koperek. Gotowałem jeszcze 2 minuty. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami sosu i wlałem do reszty. Doprawiłem solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Zagotowałem, zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite.