Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 171
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 172
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 171
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 172
Składniki
Filety opłukałem, odsączyłem na kuchennym ręczniku, oprószyłem sola i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny i na pół godziny wstawiłem do lodówki. Masło rozpuściłem na patelni, wsypałem pół łyżki mąki i smażyłem na średnim ogniu 2 minuty, tak aby mąka się nie zrumieniła. Dodałem chrzan, smażyłem 2 minuty, wlałem 150 ml wody, wsypałem ćwierć łyżeczki soli i gotowałem 5 minut. Dodałem umyty i posiekany koperek. Gotowałem jeszcze 2 minuty. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami sosu i wlałem do reszty. Doprawiłem solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Zagotowałem, zdjąłem z ognia i trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite.