Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z pstrąga to prawdziwy przysmak, szczególnie otulony ciastem piwnym. Takie główne danie nasyci na długo. Przepis pochodzi z 549. odcinka programu "Ewa gotuje".
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 554
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11163
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3933
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 554
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11163
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3933
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1360
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Posolić. Stopniowo wlać zimne piwo. Wymieszać rózgą (ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki).
Filety oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.
Podawać z frytkami, cząstkami cytryny oraz surówką z marchewki. Można udekorować zieleniną, np. groszkiem cukrowym.
Marchewkę pokroić w cienkie wstążki przy użyciu obieraczki do warzyw. Pora pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę w piórka. Dwie pomarańcze wyfiletować, z trzeciej wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dorzucić posiekaną kolendrę. Skropić oliwą. Doprawić solą. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.