Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z pstrąga to prawdziwy przysmak, szczególnie otulony ciastem piwnym. Takie główne danie nasyci na długo. Przepis pochodzi z 549. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 397
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2304
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1987
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 397
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2304
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1987
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Posolić. Stopniowo wlać zimne piwo. Wymieszać rózgą (ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki).
Filety oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.
Podawać z frytkami, cząstkami cytryny oraz surówką z marchewki. Można udekorować zieleniną, np. groszkiem cukrowym.
Marchewkę pokroić w cienkie wstążki przy użyciu obieraczki do warzyw. Pora pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę w piórka. Dwie pomarańcze wyfiletować, z trzeciej wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dorzucić posiekaną kolendrę. Skropić oliwą. Doprawić solą. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.