Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka rybka na obiad. Do tego dania idealnie nadają się również mrożone pory.
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 225
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 24
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 65
Białka pozostałe z innej potrawy tym razem zużyłam do makaronu swojej roboty....
Odsłon: 33
Delikatne kotlety z piersi kurczaka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce....
Odsłon: 225
Bardzo dobra propozycja na danie główne, ponieważ zawiera w sobie zarówno mię...
Odsłon: 24
Propozycja na pikantnego łososia.
Odsłon: 65
Białka pozostałe z innej potrawy tym razem zużyłam do makaronu swojej roboty....
Odsłon: 33
Składniki
Miałem mrożone filety, rozmroziłem je z zimnej wodzie z dodatkiem octu. Po rozmrożeniu osuszyłem je i podzieliłem na kawałki.
Pory pokroiłem na plasterki (użyłem również odrobinę zielonej części), czosnek posiekałem.
Skórkę z cytryny wymieszałem z pieprzem cytrynowym, połową koperku i olejem, w tej mieszance obtoczyłem rybę i podsmażyłem na rumiano.
Pory oprószyłem mąką, dodałem sok z cytryny i resztę koperku, całość z czosnkiem podsmażyłem na patelni po rybie.
Do podduszonych porów dodałem rybę, wlałem śmietanę i dusiłem aż sos zgęstniał. W trakcie gotowania próbowałem sosu doprawiając do smaku.
Przemycamy zdrowie: W sosie można ukryć kurkumę, odrobinę otrębów, ostropestu, płatków owsianych i siemienia lnianego. Wszystko z umiarem i nikt się nie spostrzeże :)