Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka rybka na obiad. Do tego dania idealnie nadają się również mrożone pory.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Składniki
Miałem mrożone filety, rozmroziłem je z zimnej wodzie z dodatkiem octu. Po rozmrożeniu osuszyłem je i podzieliłem na kawałki.
Pory pokroiłem na plasterki (użyłem również odrobinę zielonej części), czosnek posiekałem.
Skórkę z cytryny wymieszałem z pieprzem cytrynowym, połową koperku i olejem, w tej mieszance obtoczyłem rybę i podsmażyłem na rumiano.
Pory oprószyłem mąką, dodałem sok z cytryny i resztę koperku, całość z czosnkiem podsmażyłem na patelni po rybie.
Do podduszonych porów dodałem rybę, wlałem śmietanę i dusiłem aż sos zgęstniał. W trakcie gotowania próbowałem sosu doprawiając do smaku.
Przemycamy zdrowie: W sosie można ukryć kurkumę, odrobinę otrębów, ostropestu, płatków owsianych i siemienia lnianego. Wszystko z umiarem i nikt się nie spostrzeże :)