Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zarówno na obiad jak i romantyczną kolację.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Filet nacinamy w kilku miejscach i w każde wgłębienie wkładamy plasterek sera i pół plasterka pomidora. Przekładamy na blaszkę i posypujemy z wierzchu solą, pieprzem i papryką. W malakserze zmielić orzechy z bułką tarta i odrobiną chili (w zależności jak dużo chili lubimy) Posypać całość z wierzchu i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 40-45 minut.
W tym czasie przygotowujemy sałatkę. Ogórka pokroić w kostkę i przełożyć do miseczki. Cebulę zeszklić na oliwie i dodać szpinak. Trzymać na patelni kilka minut aby złapał temperaturę ale zachował kształt. przełożyć do miseczki z ogórkiem i wymieszać. Przed podaniem dodać pokrojone w kostkę jabłko i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną octu i sosem sojowym. posypać sałatkę już na talerzu nasionami sezamu do dekoracji. podawać wszystko razem. Smacznego.