Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione połączenie: mięso drobiowe i owoce. Filety drobiowe z odrobiną pikantności ostrej mielonej papryki podane w sosie pomarańczowym. Pysznie smakują podane z ryżem.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Składniki
Filety drobiowe opłukujemy, osuszamy, kroimy na kotleciki, delikatnie rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem i oprószamy obiema paprykami. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim filety na rumiano z obu stron. Podlewamy niewielką ilością wody /lub bulionu/ i trzymamy na małym ogniu.
Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim pokrojona cebulę. Oprószamy delikatnie solą. Gdy cebula zmięknie na patelnię wlewamy sok pomarańczowy i zagotowujemy.
Do sosu pomarańczowego dodajemy filety drobiowe i gotujemy do czasu aż sos zredukuje swoją objętość o ok. 30%. Na filetach układamy plastry obranej pomarańczy, przykrywamy i prużymy jeszcze ok. 2 min. - by owoc mocno się ogrzał. Filety przekładamy na półmisek, polewamy sosem i dekorujemy plastrami pomarańczy.