Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10270
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2004
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10270
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2004
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć na żaroodpornego naczynia. Obłożyć pokrojonym selerem i cebulą naszpikowaną goździkami. Następnie wlać wino i poddusić w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut, po czym wyjąć seler i zmiksować. Z mąki, masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zimnym bulionem, podlać mięso. Dodać zmiksowany seler, przyprawić do smaku i dusić dalej w piekarniku do zrumienienia mięsa. Pod koniec zaciągnąć śmietanką i posypać natką pietruszki. Podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO.