Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 359
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2474
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 359
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2474
Składniki
Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć na żaroodpornego naczynia. Obłożyć pokrojonym selerem i cebulą naszpikowaną goździkami. Następnie wlać wino i poddusić w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut, po czym wyjąć seler i zmiksować. Z mąki, masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zimnym bulionem, podlać mięso. Dodać zmiksowany seler, przyprawić do smaku i dusić dalej w piekarniku do zrumienienia mięsa. Pod koniec zaciągnąć śmietanką i posypać natką pietruszki. Podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO.