Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne mięsko na obiad.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19815
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6876
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19815
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 479
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 465
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6876
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242634
Składniki
Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i przełożyć na żaroodpornego naczynia. Obłożyć pokrojonym selerem i cebulą naszpikowaną goździkami. Następnie wlać wino i poddusić w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25 minut, po czym wyjąć seler i zmiksować. Z mąki, masła zarobić zasmażkę, zaciągnąć zimnym bulionem, podlać mięso. Dodać zmiksowany seler, przyprawić do smaku i dusić dalej w piekarniku do zrumienienia mięsa. Pod koniec zaciągnąć śmietanką i posypać natką pietruszki. Podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą. SMACZNEGO.