Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wszystkim dbającym o linię.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Seler i marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Piersi z kurczaka pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem (dość obficie), podsmażyć na oliwie z oliwek. Do mięsa dodać pokrojone warzywa, pół szklanki wody, sos sojowy. Całość dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodać soję, ocet balsamiczny. Gotowe danie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO.