Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wszystkim dbającym o linię.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4789
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4789
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 895
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9084
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1341
Składniki
Seler i marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Piersi z kurczaka pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem (dość obficie), podsmażyć na oliwie z oliwek. Do mięsa dodać pokrojone warzywa, pół szklanki wody, sos sojowy. Całość dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodać soję, ocet balsamiczny. Gotowe danie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO.