Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami

Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10660

Dodano:

Odsłon: 9758

Proste i wdzięczne danie z piekarnika. Możemy przygotować wszystko dzień wcześniej a kolejnego dnia po pracy tylko wstawić danie do piekarnika:).

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 100g szynki
  • 100g tartej mozzarelli
  • 4-5 pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy farsz: szynkę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i pieczarki do odparowania wody. Przyprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z szynką i serem.

  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Do kieszonek wkładamy farsz.

  3. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 22 września 2018 I do tego sałatka grecka lub ... "śmieciowa" (co jest w lodówce). Wygląda pyszniutko :):)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

przepisy-eli-pl 03 września 2018 spróbuję na pewno w najbliższym czasie, bo wygląda i brzmi bardzo ciekawie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń